Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.11.2015

Andrian Candu va discuta la Riga despre accelerarea integrării europene a Republicii Moldova

Andrian Candu va discuta la Riga despre accelerarea integrării europene a Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită de lucru în Letonia, în perioada 6-8 noiembrie curent, unde va participa la o serie de evenimente organizate cu prilejul Conferinței anuale de la Riga.

Andrian Candu va participa la lucrările Conferinței anuale a experților regionali și internaționali în politică externă, în cadrul căreia vor fi discutate și progresele, dar și provocările înregistrate de Republica Moldova în integrarea europeană.

De asemenea, în cadrul vizitei, Speakerul va avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului Letoniei, Ināra Murniece, la care vor participa Președinții Comisiei afaceri externe și ai Comisiei afaceri europene, Ojārs Ēriks Kalniņš și Lolita Čigāne.

Președintele Parlamentului va mai purta discuții cu adjunctul asistentului Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Bridget Brink.

Principalele subiecte abordate în cadrul reuniuniulor organizate cu prilejul Conferinței anuale de la Riga vizează chestiuni legate de asigurarea securității și stabilității internaționale, precum și creșterea importanței geoeconomiei pentru prosperarea economică a statelor.

Conferința anuală de la Riga reprezintă un forum de referință în politica externă și de securitate din Europa de Nord, după ce, în anul 2006, Letonia a găzduit Summitul NATO, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus