Trimite e-mail | Printeaza
Social
05.11.2015

Premierul interimar a dispus verificarea activităţii instituţiilor responsabile de repartizarea ajutoarelor umanitare

Premierul interimar a dispus verificarea activităţii instituţiilor responsabile de repartizarea ajutoarelor umanitare

Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a prezidat astăzi şedinţa Comisiei interdepartamentale pentru ajutoare umanitare, în cadrul căreia s-a examinat procesul de distribuire a ajutorului venit în ţara noastră.

Membrii Comisiei au constatat probleme în procesul de repartizare a consumabilelor, medicamentelor și dispozitivelor medicale către instituțiile medicale republicane și raionale, menționându-se necesitatea asigurării transparenţei în prestarea serviciilor respective.

În cadrul discuțiilor s-a stabilit și importanța introducerii expertizei de conformitate a echipamentelor medicale second-hand, pentru a verifica funcționalitatea lor și pentru a nu admite importul în ţară a deşeurilor electronice.

La şedinţă s-a discutat şi modul de activitate a Comisiilor teritoriale pentru ajutoare umanitare. Astfel, s-a decis verificarea activităţii acestora, în termen de trei luni, pentru a eficientiza şi a spori colaborarea cu structurile administraţiei publice centrale competente în domeniu.

Un alt subiect al discuţiilor a vizat comercializarea încălțămintei și a jucăriilor second-hand. Premierul interimar a amintit că aceste acțiuni sunt interzise prin lege şi a cerut instituţiilor responsabile să monitorizeze situaţia în acest sens.

Comisia interdepartamentală pentru ajutoare umanitare are rolul de a coordona procesul de conlucrare a instituţiilor de stat cu organizaţiile obşteşti, donatorii şi recepţionarii/distribuitorii de ajutoare umanitare, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus