Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.11.2015

Detalii privind captura a 65 de kg de hasis depistate la Vama

În perioada lunilor septembrie – noiembrie ale anului curent, angajaţii Serviciului nr. 11 (antidrog) al Direcţiei investigației speciale a Departamentului Poliției de Frontieră au documentat o reţea de trafic internațional de droguri (hașiș). Itinerarul prestabilit era Regatul Maroc-Spania-Federația Rusă, Republica Moldova fiind utilizată ca țară de tranzit.

Colaboratorii vamali in cooperare cu Ofițerii de investigații și inspectorii de frontieră din cadrul punctului de trecere ”Giurgiulești-Galați”, sub conducerea reprezentantului Procuraturii Generale, au stopat o unitate de transport de model Audi A6, înmatriculat în Franța. Urmare a supunerii mijlocului de transport a unui control riguros, au fost identificate locurile special adaptate, pentru transportarea latentă a drogurilor în scop de contrabandă.

Din cauza construcției sofisticate a ascunzișurilor, a fost necesară intervenția mijloaceloe speciale de dezasamblare pentru extragerea drogurilor. Echipa mixtă de intervenție a depistat o cantitate de circa 65 kg de substanță comprimată în formă de brichete dreptunghiulare, de culoare maro, cu logo-ul printat (presat). Întreaga cantitate era prelucrată cu un praf de culoare albă, metodă utilizată de contrabandiști, pentru inducerea în eroare a cânilor de serviciu specializați în detectarea drogurilor.

Pe cazul dat este documentat un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 41 de ani, în cadrul dosarului penal pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art.art. 248 alin. (5) lit. d) (contrabanda), 2171 alin. (4), lit. lit. b) şi d) Cod penal (Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în de înstrăinare). În cazul în care culpabilitatea acestuia va fi dovedită, bărbatul riscă privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 15 ani.

Potrivit Serviciului Vamal, un gram de hașiș pe piața tenebră internă este procurat la preț estimativ de 100 lei, iar studiul criminologic, indică că pe piața neagră a Federației Ruse, același drog este procurat la preț de 25-35 euro per gram. În continuare de către subdiviziunile operative ale Poliției de Frontieră, sub coordonarea procurorilor, se desfășoară măsuri speciale de investigație, inclusiv în cooperarea cu alte state, pentru stabilirea întregului spectru infracțional.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus