Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.11.2015

Stephane Bride a avut o întrevedere cu reprezentanții ING Bank România

Stephane Bride a avut o întrevedere cu reprezentanții ING Bank România

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride a avut, la 3 noiembrie curent, o întrevedere cu reprezentanții ING Bank România, parte a instituției financiare internaționale de origine olandeză ING Group. În perioada 3-4 noiembrie ING Bank efectuează o vizită de evaluare cu scopul de a estima potențialul extinderii acestei instituții în Republica Moldova.
 
În cadrul întrevederii, a fost abordată situația economică din țară, oportunitățile investiționale, climatul de afaceri, sectoare atractive pentru investitori. În context, ministrul Economiei a subliniat interesul autorităților pentru atragerea investițiilor străine, în special, în sectorul bancar.
 
”Deoarece sectorul bancar este componenta principală a pieţei financiare din Republica Moldova, având un rol important de asigurare a stabilității macroeconomice a țării, vom demara reforme serioase pentru a depăși cât mai rapid criza din acest sector. Apariția pe piață a unor noi jucători va facilita accesul la finanțare a mediului de afaceri, va stimula iniţiativa antreprenorială, ceea ce, în final, va genera noi proiecte investiționale și noi locuri de muncă”, a spus Stephane Bride.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, reprezentanții ING Bank și-au exprimat interesul pentru piața moldovenească, menționând că au o experiență de succes la nivel regional în România, Polonia, Slovenia, Ungaria și Ucraina. Doar în România aceștia au înființat o rețea de peste 200 unităţi bancare. La nivel internațional, banca are reprezentanțe în peste 40 de țări din Europa, America de Nord, America Latina, Asia si Australia.
 
Pe parcursul acestor doua zile reprezentanții ING Bank vor avea un șir de întrevederi cu reprezentanții Guvernului, Băncii Naționale, instituțiilor internaționale, mediul de afaceri, ș.a.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus