Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.11.2015

Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la activitatea Comisiei de autorizare și disciplină a administratorilor autorizați

Cabinetul de miniștrii în exercițiu a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la activitatea Comisiei de autorizare și disciplină a administratorilor autorizați, o necesitate prevăzută în Legea cu privire la administratorii autorizați, intrată în vigoare acum un an.

Scopul acestui document este instituirea cadrului normativ privind autorizarea, organizarea și supravegherea activității profesionale a administratorilor autorizați – persoane care au obligația de supraveghere şi/sau de administrare a persoanelor juridice de drept privat sau a întreprinzătorilor individuali aflaţi în proces de insolvabilitate sau de dizolvare.

Totodată, Regulamentul stabileşte modul de organizare și activitate a Comisiei, dar și modalitatea de selectare a membrilor acesteia. Potrivit documentului, Comisia constată şi examinează cazurile de încălcare a obligaţiilor profesionale ale administratorului și decide asupra tragerii la răspundere disciplinară a administratorilor şi asupra sancţiunilor ce urmează a fi aplicate acestora pentru încălcările constatate, cu excepția celor de suspendare și retragere a autorizației, care urmează a fi propuse pentru aplicare ministrului Justiției.

Comisia de autorizare şi disciplină este un organ colegial fără personalitate juridică, instituit prin ordinul ministrului Justiţiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus