Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
03.11.2015

Gheorghe Brega a inspectat astăzi blocul nr. 4 al Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău

Premierul interimar s-a arătat interesat, în mod special, de capacitatea operațională a instituției în condițiile în care Spitalul Clinic de Traumatologie urmează să fie comasat cu Institutul de Medicină Urgentă, în conformitate cu reformele inițiate în domeniul sănătății.
 
Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu, a manifestat disponibilitatea instituției medicale de a efectua tratamentul traumatismelor complexe din toată țara în volum deplin. În același timp, el a precizat că edificiul încă nu este pe deplin funcțional, fiind nevoie în continuare de a instala sistemul de ventilare și rețelele de electricitate, lucrări pentru care au fost deja alocate resursele financiare necesare.
 
Premierul interimar a constatat că reamplasarea Spitalului Clinic de Traumatologie în blocul Institutului de Medicină Urgentă nu este posibilă deocamdată, iar o decizie în acest sens urmează a fi luată în următoarele șase luni, după finalizarea lucrărilor.
 
Totodată, Gheorghe Brega a declarat că în procesul de comasare a instituțiilor medicale este important de asigurat păstrarea colectivelor de medici și valorificarea experienței obținute de aceștia de-a lungul anilor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus