Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.10.2015

Resursele creditului polonez disponibile pentru operatorii economici din sectorul industrial

Resursele creditului polonez disponibile pentru operatorii economici din sectorul industrial

Ministerul Economiei a definitivat manualul operațional, care stabilește toate condițiile de accesare a creditului oferit de Guvernul Poloniei pentru componenta industrială în mărime de 10 milioane euro și, în cel mai apropiat timp, va fi anunțat concursul pentru solicitanți.
 
Astfel, agenții economici vor putea beneficia de echipamente, utilaje, elemente de infrastructură, livrate în credit de antreprenorii din Polonia pentru proiecte în domeniul industriei și infrastructurii aferente cu rambursare în rate, pentru o perioadă maximă de 12 ani, din care primii trei ani reprezintă perioada de grație.
 
Valoarea contractelor pentru livrarea de bunuri şi servicii trebuie să fie minimum de 0,5 milioane euro și nu mai mare de 2,5 milioane euro, iar valoarea bunurilor şi serviciilor de origine poloneză, în cadrul contractelor pentru livrarea de bunuri și servicii, nu poate fi mai mică de 60%.
 
Scopul general al creditului de asistență constă în sporirea competitivităţii sectorului industrial prin restructurarea şi modernizarea acestuia, creşterea treptată a cotei de produse industriale cu valoare adăugată înaltă.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, din totalul de 100 milioane euro a creditului de asistență a Guvernului Poloniei acordat Guvernului Moldovei, 10 milioane euro sunt în gestiunea Ministerului Economiei, iar 90 de milioane euro au fost distribuiți Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Rata finală pentru acest credit achitată de către agenții economici beneficiari de mijloace creditare s-a stabilit în valoare de 2% anual.
 
Pentru cota de 10% din totalul creditului de asistență destinat domeniului industriei și infrastructurii aferente, Guvernul a desemnat în calitate de instituție implementatoare Unitatea de Implementare a Grantului Acordat de Guvernul Japoniei.
 
Mai multe informații despre opțiunile/condițiile acordării mijloacelor din contul creditului de asistență polonez urmează de solicitat de la Unitatea de Implementare a Grantului Acordat de Guvernul Japoniei
 
Contacte:
 
Director executiv: Alexandru Ceban
Mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 180, of. 811
Tel:  +373 22 23 85 74
E-mail: www.jnpga.md, cebanalexandr@yahoo.com

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus