Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.10.2015

Şeful unei companii petroliere a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar ce vizează fraudele de la Banca de Economii

Potrivit CNA, omul de afaceri este bănuit că ar fi dobândit mai multe credite de la Banca de Economii, valoarea totală a acestora fiind de peste 80 000 000 de lei. Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 238 Cod penal, iar pentru comiterea unei asemenea infracţiuni, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă sub formă de  amendă de până la 60 000 de lei sau  închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani. Pentru persoana juridică este prevăzută o amendă în mărime de până la 120 000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Antreprenorul se va afla 72 de ore în izolatorul de detenţie provizorie al Centrului.

Amintim că, săptămâna trecută, directorul Valiexchimp a fost reţinut şi, ulterior, arestat pentru 30 de zile într-un nou episod privind creditele neperformante obţinute de la cele trei bănci. Acesta este învinuit că, prin intermediul a cinci companii, ar fi contractat credite în valoare de aproximativ 465 000 000 de lei.

De menţionat că, 18 dosare penale ce vizează obţinerea creditelor neperformante de la BEM, Banca Socială şi Unibank au fost transmise în instanţa de judecată, iar 15 cauze se află încă în procedura CNA şi a procurorilor anticorupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus