Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.10.2015

Rezultatele celei de doua runde de privatizare

Rezultatele celei de doua runde de privatizare

Ministerul Economiei anunță despre finalizarea celei de a doua runde de privatizare, desfășurate de Agenția Proprietăți Publice în perioada 28 august -16 octombrie, în cadrul căreia au fost expuse 60 bunuri proprietate publică de stat.
 
La licitaţia cu strigare, din 6 octombrie, au fost expuse 12 bunuri: 6 obiecte nefinalizate, 4 complexe de bunuri imobile și 2 întreprinderi de stat), fiind adjudecat 1 obiect nefinalizat (Blocul administrativ al Institutului de Microbiologie și Virusologie cu terenul aferent de 9,0671 ha.
 
La concursul comercial organizat în perioada 28 august-7 octombrie au fost expuse 20 bunuri: 18 întreprinderi de stat, 1 pachet de acțiuni şi 1 bun mobil. În cadrul concursului a fost acceptată privatizarea a 2 întreprinderi de stat, Sanatoriul preventoriu de bază “Constructorul” și „Detaşamentul de Pază Paramilitară”, termenul de achitare a prețului fiind 9 noiembrie 2015.
La concursul investițional organizat în perioada 28 august-7 octombrie au fost expuse cinematografele din orașele Fălești și Leova, însă oferte de privatizare nu au fost depuse.
 
La licitațiile cu strigare organizate în perioada 12-16 octombrie la Bursa de Valori au fost expuse 26 pachete de acţiuni ale statului, fiind tranzacţionate acțiunile din S.A. „PROT- Cantemir” (28,064%), s. Cania, r-nul. Cantemir.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus