Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.10.2015

Guvernul a aprobat numirea a 11 noi ambasadori ai țării noastre

Guvernul a aprobat numirea a 11 noi ambasadori ai țării noastre

În cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului au fost aprobate o serie de hotărâri cu privire la numirea candidaturilor pentru funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova.
 
Astfel, Corina Călugăru  a fost desemnată Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei; Ruslan Bolbocean a fost numit în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Ucraina; Dumitru Braghiş – în Federaţia Rusă; Gabriela Moraru –în Statul Israel;  Veaceslav Dobîndă –în Regatul Suediei; Lilian Moraru –în Republica Franceză; Mihai Gribincea – în România;  Valeriu Frija – în Republica Lituania;  Oleg Serebrean – în Republica Federală Germania;  Aureliu Ciocoi – în Republica Populară Chineză şi Eugen Revenco – în Republica Letonia.
 
Cele 11 candidaturi au primit agrementul din partea statelor în care urmează să-şi exercite mandatul de ambasador.
 
Conform Legii cu privire la serviciul diplomatic, lista candidaţilor a fost supusă avizării de către Comisia parlamentară pentru politică externă şi integrare europeană, avizele fiind pozitive, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Executivul a aprobat hotărârile în cauză, conform legislaţiei în vigoare, înaintând Preşedintelui Republicii Moldova proiectele decretelor respective.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus