Trimite e-mail | Printeaza
Social
28.10.2015

Guvernul a aprobat astăzi majorarea cu 3% a salariilor lunare ale cadrelor didactice și ale corpului profesoral din învățământ

Guvernul a aprobat astăzi majorarea cu 3% a salariilor lunare ale cadrelor didactice și ale corpului profesoral din învățământ

Conform Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar, începând cu anul 2014, salariile lunare ale cadrelor didactice și ale corpului profesoral din învățământ se reexaminează şi se majorează anual, de la 1 septembrie, pe măsura creşterii procentuale a salariului mediu prognozat pe economia naţională pentru anul gestionar faţă de salariul mediu al cadrelor didactice din învăţământ real atins în trimestrul IV al anului precedent.
 
Pentru anul 2015, salariul mediu prognozat este stabilit în cuantum de 4500 lei pe lună. În același timp, conform informației Biroului Național de Statistică, salariul mediu lunar al cadrelor didactice din instituțiile de învățământ preuniversitar în trimestrul IV al anului 2014 a constituit 4366,3 lei.
 
Potrivit serviciului de presă al executivului, pentru a atinge nivelul salariului mediu prognozat pe economie, salariile lunare ale cadrelor didactice stabilite în anexa nr.11 la Legea nr.355-XVI din 23 decembrie 2005 urmează a fi majorate cu 3 %. Această normă va fi pusă în aplicare din 1 septembrie 2015, în mod retroactiv.
 
Pentru executarea prevederilor legale respective sunt necesare mijloace financiare suplimentare în sumă de circa 10 milioane de lei lunar. Respectiv, pentru cele trei luni ale anului curent urmează să fie alocate 30 de milioane de lei care au fost prevăzute la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2015.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus