Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.10.2015

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi proiectul noii Legi privind deşeurile care stabileşte bazele juridice, politica de stat şi măsurile necesare pentru protecţia mediului şi a sănătăţii populaţiei

Potrivit documentului, gestionarea deşeurilor se va realiza prin metode şi procedee ce nu pun în pericol mediul înconjurător, sănătatea populaţiei şi alte organisme vii. Autorităţile competente vor autoriza activităţile de colectare, transportare, valorificare şi eliminare a deşeurilor urmărind ca acestea să nu prezinte riscuri pentru apă, aer, sol, floră şi faună, să nu producă poluare fonică sau miros neplăcut și să nu afecteze peisajele sau zonele protejate.
 
Proiectul de lege transpune în legislaţia naţională prevederile actelor comunitare, prevăzute de Acordul de Asociere RM-UE, precum şi Acordul de Creare a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, care este partea integrantă a Acordului de Asociere.
 
Măsurile prevăzute în proiectul Legii vor contribui la executarea angajamentelor asumate de către Republica Moldova în urma ratificării tratatelor internaţionale care stabilesc cerinţele de reglementare a deşeurilor, inclusiv prin reglementarea şi stabilirea măsurilor de interzicere şi/sau restricţionare a substanţelor periculoase în produse sau articole.
 
Legea mai conţine prevederi ce vor contribui la optimizarea funcţiilor instituţiei responsabile din domeniul protecţiei mediului, ce ţin de gestionarea deşeurilor. Proiectul urmează să fie examinat şi de Parlament, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus