Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.10.2015

Marţi a fost dat startul concursului de suplinire a funcției de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului

Monitorul Oficial al Republicii Moldova a publicat astăzi, 27 octombrie, Dispoziția Prim-ministrului Valeriu Streleț privind selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului. Astfel, începând cu această zi și până pe data de 4 noiembrie, toți cei care întrunesc condițiile stabilite de Legea cu privire la Curtea Constituțională, dar și de regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pot să depună dosarele.   
 
Printre condițiile şi cerinţele față de candidați se numără o reputație morală ireproșabilă, cunoștințe în domeniul sistemului juridic național și internațional, experiență juridică, iar cunoașterea uneia dintre limbile oficiale ale Consiliului Europei – engleza sau franceza – va constitui un avantaj.
 
Dispoziția Prim-ministrului prevede că membrii comisiei, în termen de 30 de zile, vor organiza selectarea candidaților și vor prezenta Guvernului lista acestora în ordinea rezultatelor obținute, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.
 
Din comisie fac parte foștii judecători la Curtea Constituțională, Victor Pușcaș și Nicolae Osmochescu, decanul Facultății de Drept a USM, Sergiu Băieșu, reprezentanții societății civile Igor Boțan, director executiv al Asociației pentru Democrație Participativă, Ludmila Andronic, președintele Consiliului de Presă, și Sorina Macrinici, consilier juridic al Centrului de Resurse Juridice. Din partea Executivului, în comisie au fost incluși Roman Cazan, secretar general adjunct al Guvernului şi Sergiu Gurduza, consilier principal de stat al Prim-ministrului în domeniul justiției. Președintele comisiei este Premierul Valeriu Streleț.
 
Textul Dispoziției îl găsiți accesând acest link: http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=361633

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus