Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-10-27/la-vilnius-a-avut-loc-cea-dea-6a-reuniune-a-comisiei-moldolituaniene-in-domeniul-integrarii-europene-41423.html
Data: Oct 27, 2015 (20:23)

La Vilnius a avut loc cea de-a 6-a reuniune a comisiei moldo-lituaniene în domeniul integrării europene

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a coprezidat astăzi, 27 octombrie, la Vilnius, împreună cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, cea de-a 6-a reuniune a comisiei moldo-lituaniene în domeniul integrării europene. Din delegaţia Republicii Moldova au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Afacerilor Interne, Centrului Naţional Anticorupţie şi Comisiei Naţionale pentru Integritate.

În cadrul reuniunii, părţile au reiterat importanţa avansării şi dinamizării relaţiilor dintre instituţiile din Republica Moldova şi cele din Lituania prin transfer de expertiză în domenii precum migraţia, gestionarea frontierelor, căile de promovare a integrităţii în serviciul public etc. În cadrul discuţiilor, ministrul  Natalia Gherman a subliniat că această colaborare este foarte valoroasă pentru ţara noastră, în special în contextul  procesului de implementare a prevederilor Acordului de Asociere RM - UE.

Potrivit MAEIE, la final a fost semnat un Protocol în care au fost reflectate propunerile concrete de cooperare dintre cele două părţi. Următoarea reuniune va avea loc în toamna anului 2016.