Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.10.2015

CNA a semnat un Aranjament de cooperare administrativă cu Oficiul European Antifraudă (OLAF)

Un acord de cooperare administrativă a fost încheiat astăzi între  Centrul Naţional Anticorupţie şi Oficiul European Antifraudă OLAF. Aranjamentul are drept scop intensificarea cooperării dintre părţi în vederea realizării schimbului de informaţii în domeniul prevenirii şi combaterii fraudei, corupţiei şi altor activităţi ilegale. Documentul a fost semnat de directorul CNA, Viorel Chetraru şi directorul-general al OLAF  Giovanni Kessler.

În cadrul discuţiilor, participanţii au declarat că semnarea Aranjamentului va avea un impact pozitiv asupra activităţilor ce urmează a fi  întreprinse de autorităţile din Republica Moldova pentru a asigura gestionarea corectă a fondurilor UE.

Cu ocazia evenimentului, părţile au discutat şi asupra principiilor-cheie în procesul de implementare a Acordului de Asociere de către Republica Moldova, în special asupra condiţionalităţilor privind prevenirea şi combaterea fraudelor în utilizarea fondurilor europene.

Potrivit CNA, vizita de lucru a fost organizată la solicitarea Centrului, necesitate care a derivat din angajamentele asumate de către CNA în cadrul Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, Titlul VI - Asistenţă Financiară şi Dispoziţii Antifraudă şi de Control. Această prevedere stabileşte desemnarea instituţiei partener-cheie din Republica Moldova pentru cooperarea cu OLAF, măsură de implementarea căreia este responsabil CNA. Din partea delegaţiei Oficiului Antifraudă au mai fost prezenţi ofiţerul pentru relaţii internaţionale OLAF, Cătălina Manea şi reprezentantul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, responsabil de politică şi economie Wicher Slagter.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus