Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-10-22/procurorii-anticoruptzie-shi-ofitzerii-cna-au-ridicat-mai-multe-obiecte-in-cadrul-perchezitziilor-ef-41376.html
Data: Oct 22, 2015 (21:32)

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au ridicat mai multe obiecte în cadrul percheziţiilor efectuate în două imobile din capitală care aparţin deputatului Vladimir Filat

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au ridicat mai multe obiecte în cadrul percheziţiilor efectuate în două imobile din capitală, care aparţin deputatului Vladimir Filat, învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Toate acţiunile de urmărire penală, care s-au desfăşurat ieri şi astăzi, au avut loc în prezenţa avocaţilor învinuitului, fiind autorizate în prealabil de către judecătorul de instrucţie, conform procedurii legale stabilite.

Printre obiectele ridicate sînt carduri bancare, ceasuri de lux (Patek Philippe, Vacheron), un număr considerabil de arme şi muniţii pentru ele, permise de deţinere a acestora, tehnică informaţională, stick-uri de memorie etc.

În perioada următoare, vor fi examinate informaţiile stocate şi rulajele de pe cardurile bancare ridicate, pentru a stabili existenţa sau inexistenţa legăturii acestora cu obiectul cauzei. Totodată, urmează să se stabilească autenticitatea permiselor pentru armele şi muniţiile depistate, precum şi să se verifice, dacă obiectele ridicate ar constitui eventuale remunerări ilicite pentru servicii oferite de învinuit unor persoane, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.