Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.10.2015

Vameşii au prevenit un caz de introducere nedeclarată în Moldova a $185 mii

 Vameşii au prevenit un caz de introducere nedeclarată în Moldova a $185 mii

Inspectorii postului vamal Palanca au depistat 185.000 USD, tăinuiți în locuri special amenajate ale unui autoturism de marca  ”Land Rover” care încerca să intre în țară.

La data de 19 octombrie curent, în jurul orei 21:00, pe sensul de intrare în țară a postului vamal Palanca, s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul autoturismului de marca ”Land Rover”, cu numere de înmatriculare în R. Moldova.

La întrebările inspectorilor vamali, bărbatul în vârstă de 56 ani a comunicat că nu deține mărfuri, obiecte sau mijloace financiare ce necesită a fi declarate.

Acționând în baza analizei de risc, colaboratorii vamali în conlucrare cu polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control fizic minuțios al unității auto, utilizând și mijloace tehnice de control.

Din motiv că au apărut suspiciuni la construcția unității auto, inspectorii vamali au decis dezasamblarea torpedoului, astfel descoperind un loc special amenajat în care erau tăinuite 4 sacoșe de culoare neagră din polietilenă. Acestea erau ticsite cu bancnote de 50 și 100 dolari americani, în sumă totală de 185.000 USD.

În consecință, autoritatea vamală a procedat la reținerea sumei de bani și a mijlocului de transport până la definitivarea cazului. Totodată pe acest caz, ofiţerii de urmărire penală a Serviciului Vamal au iniţiat o cauză penală conform indicilor art. 248 alin. (5) - Cod Penal al RM , care prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus