Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.10.2015

Procuratura Generală a iniţiat un dosar penal persoanelor care gestionează întreprinderile implicate în livrarea şi transportul energiei electrice

Procuratura Generală a iniţiat un dosar penal persoanelor care gestionează întreprinderile implicate în livrarea şi transportul energiei electrice

Procuratura Generală a efectuat un şir de acţiuni procesuale în cadrul investigaţiilor vizînd activitatea unor întreprinderi cu capital de stat şi dominaţie pe piaţă, ca urmare a acuzaţiilor aduse la şedinta plenară a Parlamentului din 15 octombrie 2015. 

Procurorii au efectuat ridicări de acte ce se referă la activitatea economico-financiară a întreprinderilor S.A. „Moldovagaz”, S.A.„Moldtelecom” şi S.A. „Metalferos”. Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii intereselor publice şi ale consumatorilor de servicii.

Concomitent, la 19 octombire 2015 a fost pornită urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de către persoane care gestionează întreprinderile implicate în livrarea şi transportul energiei electrice, ceea ce ar fi cauzat daune în proporţii deosebit de mari intereselor publice (statului şi cetăţenilor Republicii Moldova). În cadrul urmăririi penale respective urmează a fi efectuate o serie de acţiuni de urmărire penală, inclusiv audierea specialiştilor în domeniul economiei, finanţelor şi energeticii, în vederea verificării corectitudinii formării tarifelor la energia electrică.

Privitor la evoluţiile şi deciziile procesuale pe cazurile respective vor fi remise infomaţii suplimentare, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus