Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.10.2015

Valeriu Streleţ a solicitat Preşedintelui ţării eliberarea din funcție a directorului CNA

Valeriu Streleţ a solicitat Preşedintelui ţării eliberarea din funcție a directorului CNA

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a anunţat, în cadrul unui briefing, că a expediat astăzi Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, un demers în vederea iniţierii procedurii de demitere a directorului Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Viorel Chetraru. Premierul a făcut referință la articolul 8, alineatul 8, din Legea cu privire la Centrul Naţional Anticorupţie, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
În argumentarea acestui demers, Prim-ministrul a menţionat, în primul rând, indicatorii de percepție a actelor de corupție în toate studiile naționale și internaționale care sunt în continuă creștere.
 
„Avem suficiente motive şi probe să considerăm că CNA a adoptat o strategie de abordare discreționară și selectivă în procesul de combatere a corupției soldată cu un randament foarte redus al activității acestei instituții”, a adăugat Valeriu Streleţ.
 
Premierul a mai menţionat că demiterea directorului CNA s-a regăsit și în lista revendicărilor societății civile, în special ale Platformei Civice, Demnitate și Adevăr, care au fost prezentate și în cadrul Forumului Public pentru lansarea dialogului cu privire la semnarea Pactului Social „Pentru Moldova”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus