Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.10.2015

Procuratura Generală va efectua verificări la companiile Moldtelecom, MoldovaGaz, Aeroport, Air-Moldova

Procuratura Generală va efectua verificări la companiile Moldtelecom, MoldovaGaz, Aeroport, Air-Moldova

Procuratura Generală a dispus verificarea acuzaţiilor, lansate în cadrul şedinței Parlamentului din 15 octombrie curent, privind fraudele majore în activitatea unor întreprinderi cu capital de stat și cu dominație pe piață. Astfel, vor fi întreprinse acțiuni de documentare și evaluare procesual-penală a încălcărilor legislației invocate în activitatea întreprinderilor de stat/cu capital de stat din domeniul telecomunicațiilor (Moldtelecom), energeticii (MoldovaGaz, întreprinderi de producere și transport a energiei electrice),de prestare a serviciilor în domeniul transportului aerian (Aeroport, Air-Moldova) precum și a unor întreprinderi care au situație dominantă pe piața achiziției și exportului deșeurilor metalice (metale feroase, deșeuri industriale ș.a.).

În cadrul investigațiilor și proceselor penale corespunzătoare urmează a fi întreprinse toate măsurile prevăzute de legislație pentru acumularea informațiilor, documentelor, deciziilor, rapoartelor și constatărilor doveditoare privind pretinsele fraude, cu ulterioară încadrare penală în cazul constatării elementelor de infracțiuni în domeniu.
Rezultatele investigațiilor vor fi prezentate Procuraturii Generale imediat după finalizarea lor, cu ulterioară informare publică despre anchetele demarate.

În paralel, vor fi asigurate verificări privind gestiunea dosarelor penale aflate în anchetă sau la faza judiciară, care vizează infracțiuni comise în domeniile enunțate, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus