Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-10-16/probe-relevante-gasite-de-procurori-shi-cna-in-urma-perchezitziilor-in-dosarul-filat-41301.html
Data: Oct 16, 2015 (22:16)

Probe relevante, găsite de procurori şi CNA, în urma percheziţiilor în dosarul Filat

Probe relevante au fost depistate şi ridicate în urma percheziţiilor, desfăşurate de procurorii anticorupţie şi CNA, în dosarul coruperii pasive şi traficului de influenţă, în care este bănuit deputatul Vladimir Filat. Acestea confirmă o parte din depoziţiile date de denunţător şi urmează să fie investigate.
 
În prezent, procurorii examinează mai multe documente acumulate în cadrul urmăririi penale în vederea formulării învinuirii. Tot astăzi, cîţiva martori-cheie au fost citaţi pentru audieri în acest dosar.
 
Amintim că, pe 15 octombrie curent, procurorii şi CNA l-au reţinut pe Vladimir Filat într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Deputatul este bănuit că, în perioada cînd deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 000 000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.
 
Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă pînă la 15 ani de închisoare şi o amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale  cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.