Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.10.2015

Iohannis: Încurajez Guvernul și Parlamentul moldovean să păstreze orientarea pro-europeană a țării

Iohannis: Încurajez Guvernul și Parlamentul moldovean să păstreze orientarea pro-europeană a țării

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat, vineri, îngrijorat de recentele evenimente din Republica Moldova și a făcut un apel către autoritățile de la Chișinău să "redreseze țara și să păstreze orientarea pro-europeană".

"Evenimentele din Moldova — protestele de stradă, nemulțumirile care au culminat cu evenimentele de ieri (joi — n.r.) din Parlamentul moldovean și, în final, cu arestarea unui lider politic, toate aceste lucruri ne îngrijorează. Suntem foarte conectați la informații, urmărim cu atenție evoluția din Moldova. Speranța noastră este că aceste evenimente să nu ducă la schimbarea orientării pro-europene a conducerii Moldovei. Încurajez Guvernul moldovean și Parlamentul moldovean să treacă peste aceste dificultăți, să redreseze țara și să păstreze orientarea pro-europeană. Noi, de la București, vom urmări toate aceste chestiuni și vom fi în legătură permanentă cu ce se întâmplă în Moldova", a declarat Iohannis, vineri, la Bruxelles, unde se desfășoară Consiliul European de toamnă.

Procurorii anticorupție de la Chișinău au efectuat, joi seara, percheziții la sediul Partidului Liberal Democrat și la domiciliul liderului acestei formațiuni Vlad Filat, la puțin timp după ce acesta a fost reținut la sediul Centrului Național Anticorupție pentru 72 de ore, el fiind acuzat de corupție și trafic de influență în dosarul dispariției unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Toate aceste acțiuni au avut loc după ce Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară, în urma votului Legislativului de la Chișinău, care a avut loc pe fondul unor proteste organizate de două formațiuni de stânga proruse — Partidul Socialiștilor, al lui Igor Dodon, și Partidul Nostru, al omului de afaceri Renato Usatîi, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus