Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.10.2015

Prim-ministrul a discutat cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere

Prim-ministrul a discutat cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere

Premierul Valeriu Streleț, însoțit de vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, a avut o întrevedere, în cadrul vizitei de la Bruxelles, cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.
 
Oficialii s-au referit, în mod special, la procesul de implementare a Acordului de Asociere de către Republica Moldova. În particular, interlocutorii au discutat despre reforma din domeniul justiției și luptei cu corupția, precum și privind reforma administrației publice.
 
În cadrul întredveerii, Valeriu Streleț și Johannes Hahn au vorbit și despre situația din sectorul bancar, inclusiv despre relansarea cooperării cu Fondul Monetar Internațional.
 
Discuțiile dintre cele două părți au mai vizat situația din regiunea transnistreană și evoluțiile înregistrate în procesul de reglementare a conflictului.
 
Cei doi oficiali au discutat graficul contactelor între Guvernul Republicii Moldova şi instituţiile europene. Premierul Streleţ a adresat o invitaţie Comisarului Hahn de a efectua o vizită în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus