Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.10.2015

Camera Deputaților a ratificat Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova

Camera Deputaților a ratificat Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova

Deputații au ratificat marți Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, în valoare de maximum 150 de milioane de euro, document semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015.

Acordul a fost ratificat de deputați cu 312 voturi favorabile și trei abțineri.

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a acestui acord.

Potrivit memorandumului aprobat de partea română, Guvernul Republicii Moldova solicită, într-o scrisoare adresată Guvernului României, examinarea posibilității acordării unui împrumut în valoare de 150 de milioane de euro pe termen de cinci ani, cu tragerea împrumutului în trei tranșe, prima în sumă de 60 de milioane de euro în 2015, a doua în valoare de 50 de milioane de euro în 2016 și a treia de 40 de milioane de euro în 2017.

De menționat că premierul moldovean Valeriu Streleț nu a mai ajuns în Parlamentul României, din cauza întârzierii avionului.

Conform documentului menționat, motivul solicitării acestui împrumut îl constituie "sursele insuficiente pentru finanțarea deficitului bugetar estimat la 3,8% din PIB în 2015", scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus