Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-10-12/premierul-valeriu-strele-sa-int-lnit-la-bruxelles-cu-pre-edintele-consiliului-european-donald-tusk-41238.html
Data: Oct 12, 2015 (21:31)

Premierul Valeriu Streleț s-a întâlnit la Bruxelles cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk

În cadrul primei sale vizite întreprinse la Bruxelles, Șeful Executivului de la Chișinău a avut o întrevedere cu Donald Tusk, Președintele Consiliului European. Oficialii au făcut o evaluare a dialogului politic dintre Repulica Moldova și Uniunea Europeană.
 
Premierul a menționat că obiectivul strategic al țării rămâne integrarea europeană și că Guvernul pe care îl conduce a întreprins pași concreți pentru punerea în practică a acestui obiectiv. Cei doi oficiali au făcut  schimb de opinii despre modul în care se implementează Acordul de Asociere, Valeriu Streleț menționând aici un șir de acțiuni de racordare a legislației moldovenești la standardele UE. Prim-ministrul a reiterat ferma convingere a actualei guvernări de a continua reformele din domeniile vitale pentru Republica Moldova, cum ar fi: reforma sistemului judiciar, combaterea corupției, asanarea sistemului financiar-bancar, investigarea fraudelor financiare și sancționarea celor care se fac vinovați de aceste infracțiuni.
 
Părțile au discutat și despre situația politică, socială și economică din țara noastră, dar și perspectivele de a semna un Acord cu Fondul Monetar Internațional.
 
Un alt subiect pus în discuție în cadrul întrevederii dintre Valeriu Streleț și Donald Tusk s-a referit la securitatea regională și evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.
 
Pe finalul discuțiilor, Donald Tusk a dat asigurări că UE va susține Republica Moldova în implementarea reformelor și a Acordului de Asociere, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.