Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.10.2015

Organizația Internațională a Muncii va lansa un nou program de asistenţă pentru Republica Moldova

Organizația Internațională a Muncii va lansa un nou program de asistenţă pentru Republica Moldova

Prim-ministrul Valeriu Streleţ l-a primit astăzi pe Antonio Grazioni, director al oficiului subregional al Organizației Internaționale a Muncii (OIM). Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează activitatea OIM în Republica Moldova şi Programul de ţară privind Munca Decentă 2016-2020.

Antonio Grazioni a menţionat că acest Program va stabili cadrul de cooperare dintre OIM, Guvern, patronate și sindicate pentru perioada vizată, precizând că ciclul curent de asistență expiră la finele anului 2015. În acest sens, vizita sa la Chişinău are drept scop consultarea cu autorităţile Republicii Moldova pe marginea Programului.

Prim-ministrul a apreciat înalt rolul Organizației Internaționale a Muncii în ţara noastră, menţionând că Republica Moldova a ratificat 40 de convenții ale acesteia. Ţara noastră a beneficiat de asistența OIM în dezvoltarea dialogului social și negocierilor colective în domeniile: sănătate și securitatea muncii, managementul migrației, politici de ocupare și protecție socială.

Un alt subiect al discuţiei l-a constituit acordurile bilaterale în domeniul protecţiei sociale. Valeriu Streleţ a menţionat că Guvernul de la Chişinău depune eforturi în vederea finalizării procedurilor de consultare şi aprobare a acordurilor respective cu diverse state, dar mai ales cu Italia, deoarece în această ţară muncesc mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, iar apărarea drepturilor acestora este una din preocupările Executivului. În acest sens, Antonio Grazioni a promis sprijin în calitatea sa de director al oficiului subregional al Organizației Internaționale a Muncii.

Republica Moldova a aderat la Organizația Internațională a Muncii în anul 1992, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus