Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.10.2015

Bridget Brink: SUA va susţine Republica Moldova în efortul de a semna cât mai curând posibil acordul cu Fondul Monetar Internaţional

Bridget Brink: SUA va susţine Republica Moldova în efortul de a semna cât mai curând posibil acordul cu Fondul Monetar Internaţional

Premierul Valeriu Streleț a avut o întrevedere cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), Bridget Brink, aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova.
 
Prim-ministrul a menţionat că SUA este un partener extrem de important pentru Republica Moldova şi s-a pronunţat pentru aprofundarea Dialogului Strategic RM-SUA, care serveşte drept o platformă multidimensională de dezvoltare a colaborării bilaterale în diverse domenii de interes reciproc. „Optăm ferm pentru organizarea următoarei reuniuni RM-SUA la nivel de Coordonatori ai Dialogului Strategic cât de curând posibil”, a declarat Prim-ministrul. Şeful Guvernului de la Chişinău a evidenţiat interesul ţării noastre pentru impulsionarea dialogului pe segmentul energetic, precizând că acest domeniu este prioritar în contextul aspiraţiilor Republicii Moldova de a deveni eligibili pentru un nou Program Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului. Premierul a mai menţionat că lupta cu corupţia este una dintre priorităţile Guvernului care şi-a asumat angajamentul de a implementa o serie de reforme ambiţioase, dar necesare pentru ţară.
 
Valeriu Streleţ a exprimat gratitudine Guvernului SUA pentru sprijinul acordat Republicii Moldova şi pentru asistenţa valoroasă în promovarea reformelor şi realizarea proiectelor de modernizare a ţării noastre.
 
La rândul său, Bridget Brink a menţionat importanţa asigurării supremaţiei legii, continuării reformelor, în special în domeniul justiţiei, precum şi promovării unor acţiuni măsurabile în domeniul anticorupţie. Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA a reiterat sprijinul ţării sale pentru dezvoltarea Republicii Moldova în diverse sfere.
 
Cei doi oficiali au mai abordat subiecte ce vizează reglementarea transnistreană şi negocierile cu FMI. În context, Bridget Brink a afirmat că SUA va susţine Republica Moldova în efortul de a semna cât mai curând posibil acordul cu Fondul Monetar Internaţional, anunță un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus