Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.10.2015

Andrian Candu la întrevederea cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA: Grupul de lucru pentru relansarea luptei cu corupția va fi lansat mâine

Andrian Candu la întrevederea cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA: Grupul de lucru pentru relansarea luptei cu corupția va fi lansat mâine

Acțiunile prioritare pentru accelerarea reformelor, în special în sistemul financiar-bancar și lupta împotriva corupției, precum și implicarea întregii societăți în identificarea soluțiilor pentru ieșirea Republicii Moldova din situația actuală au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Bridget Brink.

Potrivit Președintelui Parlamentului, țara noastră se confruntă cu o serie de provocări interne și externe, soluționarea cărora necesită dialog și consens în societate.

„Lansarea unui dialog național este punctul de pornire pentru identificarea modalităților de soluționare a situației din țară, cu participarea întregii societăți și a clasei politice”, a declarat Andrian Candu, referindu-se la apelul public pentru dialog social lansat astăzi de autorități.

Șeful Legislativului a anunțat că Grupul de lucru cu privire la reformarea și relansarea sistemului anticorupție, format pe platforma parlamentară, se va întruni mâine în prima ședință. Astfel, până la finele sesiunii curente ar putea fi aprobat un set de proiecte legislative, care urmează a fi propus de respectivul Grup de lucru, în scopul resetării întregului sistem de luptă împotriva corupției, începând cu prevenirea și terminând cu combaterea propriu-zisă a corupției.

Oficialii s-au mai referit la subiecte privind autonomia găgăuză, regiunea transnistreană, contextul regional, securitatea energetică a Republicii Moldova, cooperarea cu Fondul Monetar Internațional.

În altă ordine de idei, Andrian Candu a remarcat rezultatele Programul Compact I implementat de Corporația Provocările Mileniului în Republica Moldova și a pledat pentru continuarea cooperării în vederea consolidării securității energetice a țării noastre.

La rândul său, Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink a menționat că dialogul social, asigurarea consensului și continuarea reformelor în Republica Moldova sunt esențiale. Totodată, oficialul american a salutat agenda de reforme anunțate de autorități pentru perioada imediat următoare și a reiterat sprijinul SUA pentru accelerarea acestor procese, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus