Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.10.2015

A fost semnat Memorandumul de Principii şi Proceduri între Republica Moldova şi Carolina de Nord

A fost semnat Memorandumul de Principii şi Proceduri între Republica Moldova şi Carolina de Nord

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, şi Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, au semnat astăzi, 8 octombrie, Memorandumul de Principii şi Proceduri între Republica Moldova şi Carolina de Nord, privind consolidarea relaţiilor bilaterale.

“Sunt bucuros să constat că un parteneriat care iniţial a fost lansat printr-un schimb de experienţă între Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Garda Naţională a Carolinei Nord  s-a extins de-a lungul timpului şi în alte domenii de cooperare, precum educaţia, sănătatea şi sectorul umanitar, urmând acum să lansam proiecte de cooperare în justiţie, securitatea publică, dezvoltarea regională, cultură,  turism, protecţia mediului etc. Un alt domeniu de importanţă majoră unde ne propunem să dezvoltăm dialogul bilateral este cooperarea comercial-economică”, a menţionat viceministrul Andrei Galbur în cadrul declaraţiilor de presă.

Potrivit MAEIE, Elaine Marshall a declarat că  „poporul din Carolina de Nord a început să îndrăgească din ce în ce mai mult acest proiect. Odată cu avansarea acestuia descoperim beneficii la care nu ne aşteptam. Ne-am făcut prieteni în diverse domenii şi am constat că Republica Moldova are o pasiune în tot ceea ce face. Am înţeles că diplomaţia de la cetăţean la cetăţean este singurul mod de a construi o prietenie durabilă bazată pe colaborare, nu pe forţă sau pe alte metode coercitive.”

În următoarele doua săptămâni, o delegaţie parlamentară urmează să efectueze o vizită în statul Carolina de Nord.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus