Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-10-01/valeriu-strele-la-invitat-pe-omologul-sau-georgian-sa-intreprinda-o-vizita-in-republica-moldova-41115.html
Data: Oct 1, 2015 (20:17)

Valeriu Streleț l-a invitat pe omologul său georgian să întreprindă o vizită în Republica Moldova

În cadrul vizitei pe care o efectuează la New York, Premierul Valeriu Streleț, însoțit de Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, s-a întâlnit cu Șeful Executivului de la Tbilisi, Irakli Garibashvili. Oficialii au apreciat ritmul ascendent al dezvoltării relațiilor dintre cele două state, discutând despre perspectivele în diverse domenii de cooperare. Interlocutorii au pledat pentru creșterea ritmului schimburilor comercial-economice dintre cele două țări, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Valeriu Streleț și Irakli Garibashvili au făcut un schimb de opinii și despre acțiunile desfășurate de cele două state în procesul de integrare europeneană, convenind asupra necesității de a face schimb de experiențe în acest sens.
 
În vederea aprofundării dialogului politic bilateral, Premierul Valeriu Streleț l-a invitat pe omologul său georgian să întreprindă o vizită oficială în Republica Moldova în perioada apropiată.