Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-10-01/reprezentan-ii-organismelor-de-standardizare-din-arile-csi-sau-reunit-la-chi-inau-41116.html
Data: Oct 1, 2015 (20:09)

Reprezentanții organismelor de standardizare din țările CSI s-au reunit la Chișinău

O delegație compusă din reprezentanți ai organismelor naționale de standardizare din țările CSI și ai Biroului de Standarde al Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie și Certificare (EASC) s-au reunit la Chișinău, în perioada 30 septembrie-02 octombrie. Reuniunea a fost prilejuită de cea de-a 50-a şedinţă a Comisiei Tehnico-Ştiinţifice de Standardizare şi cea de-a 33-a şedinţă a Grupului de lucru privind implementarea tehnologiilor informaţionale în domeniul standardizării a (EASC). Evenimentul este găzduit de către Institutul Național de Standardizare (INS).

Principalele subiecte abordate vizează cooperarea interstatală în domeniul standardizării, schimbul de experiență și actualizarea informațiilor cu privire la standardele interstatale. Astfel, va fi actualizat Planul de acțiuni al Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie și Certificare pentru anii 2016 - 2020, capitolul „Standardizare”, regulile de standardizare interstatală, dar și se va coordona proiectul Programului de Standardizare interstatală pentru anii 2016 – 2018.

Deciziile luate în cadrul întrunirilor vor fi trecute în protocolul celei de-a 50-a ședințe a Comisiei Tehnico-Ştiinţifice de Standardizare şi a celei de-a 33-a şedinţe a Grupului de lucru privind implementarea tehnologiilor informaţionale în domeniul standardizării a Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie şi Certificare.

Potrivit Ministerului Economiei, Institutul Național de Standardizare este membru al Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, Certificare şi Metrologie (EASC) din 1992.