Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.09.2015

Octavian Calmâc a avut o întrevedere cu ambasadorul Ungariei la Chișinău

Octavian Calmâc a avut o întrevedere cu ambasadorul Ungariei la Chișinău

Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Ungariei la Chișinău, Mátyás Szilágyi. Principalele subiecte de discuție au vizat cooperarea economică între cele două state, dezvoltarea relațiilor comerciale, promovarea exportului și investițiilor.
 
Totodată, părțile au discutat despre realizarea prevederilor protocolului Ședinței a II-a a comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru cooperare economică, dar și au inițiat discuțiile privind organizarea celei de a III-a Ședințe a comisiei interguvernamentale  și a unor întrevederi bilaterale, care ar uma să aibă loc în noiembrie curent la Budapesta.
 
În cadrul ședinței, viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, a subliniat importanța cooperării și dezvoltării relațiilor de colaborare în diverse domenii, remarcând, totodată, bunele relații dintre cele două state.
 
De cealaltă parte, ambasadorul Ungariei la Chișinău, Mátyás Szilágyi, a menționat deschiderea Republicii Ungare pentru a oferi asistență în dezvoltarea domeniului infrastructurii calității, securității produselor și protecției consumatorilor. În același timp, a informat despre interesul de investiții a unor companii ungare în domeniul energetic, transporturilor, sănătății, industiriei animalieră etc.
 
Potrivit Ministerului Economiei, volumul comerțului exterior (fără a ține cont de activitatea agenților economici din partea stângă a Nistrului) al Republicii Moldova cu Republica Ungaria în anul 2014 a înregistrat suma de 91,1 mln. USD. După valoarea volumului schimburilor comerciale pentru această perioadă, Ungaria se situează pe locul 17 între partenerii cu care Republica Moldova întreține relații comerciale. Relațiile bilaterale între cele două state sunt reglementate de 59 de tratate semnate în diverse domenii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus