Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.09.2015

Conducerea Ministerului Economiei a discutat cu Misiunea FMI problematica atragerii investițiilor străine directe

Conducerea Ministerului Economiei a discutat cu Misiunea FMI problematica atragerii investițiilor străine directe

Atragerea investițiilor străine directe în economia națională, strategiile implementate de autoritățile Republicii Moldova în domeniul respectiv, precum și organizarea procesului de privatizare a unor active din gestiunea statului au fost subiectele de bază a discuțiilor purtate astăzi de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride, cu membrii Misiunii FMI, conduse de Ivanna Vladkova-Hollar.
 
În cadrul întrevederii ministrul Stephane Bride a accentuat că implementarea unor strategii eficiente de atragere a investițiilor străine directe în economia națională constituie una din prerogativele autorităților Republicii Moldova în procesul de reformare și modernizare a domeniului dat.
 
Viceprim-ministrul a mai specificat că pentru atingerea obiectivelor date sunt utilizate atât forumurile organizate în țară, cât și cele promoționale, organizate pentru potențialii investitori peste hotarele republicii. În acest context Stephane Bride a menționat forumurile organizate în România, Italia, precum și cel care va fi organizat în Franța în timpul vizitei sale la Paris la finele lunii octombrie.
 
Vorbind despre probleme cu care se confruntă instituția la atragerea investițiilor străine directe, privatizarea de către potențialii investitori a unor întreprinderi scoase la licitație, ministrul Economiei a menționat că la moment suntem într-o perioadă de tranziție de la standardele vechi la cele europene, implementarea cărora va simplifica procedurile. Stephane Bride menționat că pentru depășirea unor obstacole, care ar facilita simplificarea atragerii investițiilor și desfășura procedura de privatizare, Ministerul Economiei a inițiat un șir de modificări la legislația națională, ajustând-o la standardele europene.
 
Potrivit Ministerului Economiei, membrii Misiunii FMI au adresat un șir de întrebări privind viziunile și acțiunile Ministerului Economiei pe viitor în implementarea proiectelor din domeniile date.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus