Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.09.2015

Valeriu Streleț întreprinde o vizită în SUA, unde participă la Segmentul Înalt din cadrul sesiunii a 70-a a Adunării Generale ONU

Valeriu Streleț întreprinde o vizită în SUA, unde participă la Segmentul Înalt din cadrul sesiunii a 70-a a Adunării Generale ONU

Delegația Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Valeriu Streleț, participă în perioada 28 septembrie - 1 octombrie, la Segmentul Înalt din cadrul sesiunii a 70-a a Adunării Generale ONU, reuniune care adună lideri politici și oficiali din majoritatea statelor lumii.
 
Evenimente distincte pentru delegația țării noastre vor fi întâlnirea cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, și prezentarea de la tribuna principală a ONU de către Prim-ministrul Valeriu Streleț a discursului principal din numele Republicii Moldova, în seara zilei de 30 septembrie. Delegația Republicii Moldova va participa, de asemenea, la invitația Președintelui SUA, Barack Obama, la Summit-ul Liderilor privind combaterea Statului Islamic din Irak și Levant (ISIL) şi Extremismului Violent.
 
Pe parcursul vizitei, Șeful Executivului de la Chişinău va avea întrevederi bilaterale cu omologul său din Suedia, cu Președinții Bulgariei și Lituaniei, cu Directorul Executiv al Corporaţiei Provocările Mileniului (MCC), Dana J. Hyde. De asemenea, se va întâlni cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat al SUA, precum şi cu reprezentanți ai companiilor din domeniul energetic etc.
 
În cadrul vizitei sale în Statele Unite ale Americii, Premierul va purta discuții cu conducerea Fondului Monetar Internațional în vederea consolidării cooperării bilaterale și impulsionării dezvoltării Republicii Moldova.
 
Totodată, Prim-ministrul Valeriu Streleț va avea discuții și cu reprezentanții diasporei de la New York, potrivit unui comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus