Trimite e-mail | Printeaza
Social
23.09.2015

Strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate pentru perioada 2008-2017 a fost modificată

Strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate pentru perioada 2008-2017 a fost modificată

Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost votată modificarea şi completarea anexei la Strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate în perioada 2008-2017.

Modificările sunt determinate de necesitatea asigurării populaţiei cu servicii de sănătate calitative şi se referă la Planul de acţiuni pentru punerea în aplicare a Strategiei, ce se bazează pe dinamica restructurării sistemului sănătăţii iniţiată în ultimii 10 ani.

Activităţile cuprinse în Planul de acţiuni actualizat urmăresc alinierea sistemului de sănătate la standardele internaţionale, prin aplicarea tehnologiilor medicale performante ce vor asigura un nivel înalt al serviciilor de sănătate în ţară şi o adaptare a sistemului autohton de sănătate la necesităţile populaţiei.

Costurile necesare pentru implementare vor fi incluse în Programele teritoriale de dezvoltare a asistenţei medicale spitaliceşti în limitele mijloacelor financiare prevăzute anual în bugetele respective ale autorităţilor publice şi din alte surse, conform legislaţiei. În acest scop vor fi utilizate şi sursele din fondul de dezvoltare al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus