Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.09.2015

Oportunităţile investiţionale şi de afaceri din Republica Moldova au fost prezentate companiilor din județul Brașov

Oportunităţile investiţionale şi de afaceri din Republica Moldova au fost prezentate companiilor din județul Brașov

Oportunităţile investiţionale şi de afaceri din Republica Moldova au fost prezentate companiilor din zona județului Brașov, România, în cadrul unui eveniment de promovare organizat, astăzi, de Ministerul Economiei, Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Brașov și Banca Comercială Română(BCR). Evenimentul a întrunit circa 50 de reprezentanți ai companiilor din domenii, precum eficiență energetică, energie electrică şi regenerabilă, producere de echipament industrial, automotive, parcuri industriale județene, financiar-bancar, consultanţă juridică, construcţii, ICT, ș.a. Din delegația moldovenească au făcut parte reprezentanți ai Agenției pentru Eficiență Energetică, ai parcurilor industriale și a fost condusă de viceministrul Economiei, Octavian Calmâc.
 
Evenimentul a fost deschis de viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, care a vorbit despre ultimele evoluţii în domeniul politicilor de dezvoltare social-economică a Republicii Moldova, inclusiv despre progresele de armonizare a cadrului juridic naţional cu aqui-ul comunitar, în special în ceea ce privește implementarea DCFTA.
 
De asemenea, Octavian Calmâc a făcut o prezentare amplă privind oportunităţile investiţionale și de afaceri din țara noastră, oferind informații reprezentanţilor mediului de afaceri  să cunoască mai bine avantajele oferite de  Parcurile Industriale și oportunitățile existente în sectorul energiei regenerabile și a efecienei energetice, urmare a prezentărilor făcute de către Mihai Stratan, Director al Agentiei pentru Eficiență Energetică și Vitalie Vrabie, Director General al Parcului Industrial TRACOM.
 
Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, Octavian Calmâc și  reprezentanţii delegației moldovenești au răspuns la întrebările antreprenorilor, asigurându-i, totodată, de suportul necesar în cadrul vizitelor de informare în ţara noastră.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus