Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.09.2015

Semnarea Înțelegerii tehnice de colaborare între Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Ministerul Apărării Naționale din România

Ministrul Apărării al Republicii Moldova Anatol Șalaru și Ministrul Apărării Naționale al României  Mircea Dușa au semnat „Înțelegerea tehnică de colaborare în domeniul standardizării militare între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării al Republicii Moldova”.

Documentul a fost semnat marţi, 22 septembrie, în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României de la Constanța, România.

Proiectul are drept scop realizarea, menținerea și intensificarea cadrului bilateral de colaborare pentru reformarea și modernizarea armatelor din ambele state, în concordanță cu politicile NATO și UE de standardizare.

Cooperarea, pe bază de parteneriat activ, vizează schimbul de experiență pe segmentul standardizării militare, acordarea asistenței necesare pentru reglementarea cadrului legislativ și participarea la acțiuni comune standardizate în domeniul militar.

Menționăm că proiectul Înțelegerii tehnice a fost elaborat în vederea realizării Acordului încheiat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Chișinău la 20 aprilie 2012.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus