Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.09.2015

Runda a treia de negocieri pe textul Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statului Qatar privind serviciile aeriene

Runda a treia de negocieri pe textul Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statului Qatar privind serviciile aeriene

Pe 13 și 14 septembrie, la Doha, Qatar, delegația Republicii Moldova, formată din reprezentanți ai Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Autoritatea Aeronautică Civilă, a participat la cea de a treia rundă de negocieri privind viitorul Acord care va reglementa serviciile de transport aerian dintre Republica Moldova și Satul Qatar.
 
Ca rezultat al negocierilor, viceministrul Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Sergiu Bucataru a parafat textul Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statului Qatar privind serviciile aeriene.
 
În perioada următoare, Ministerul Transportului și Infrastructurii Drumurilor urmează să finalizeze procedurile pentru semnarea Acordului care va permite lansarea cursei directe Chișinău- Doha.
 
Potrivit MTID, acordul se referă la transportul de mărfuri și pasageri. Semnarea Acordului în cauză va aduce beneficii reciproce și va contribui la consolidarea relațiilor diplomatice și economice, favorizorizând formarea climatului  investițional dintre Republica Moldova și Statul Qatar.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus