Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-09-16/primministrul-a-avut-o-intrevedere-cu-directorul-biroului-de-cooperare-al-elvetziei-in-moldova-40961.html
Data: Sep 16, 2015 (18:44)

Prim-ministrul a avut o întrevedere cu Directorul Biroului de Cooperare al Elveţiei în Moldova

Discuţiile dintre Premierul Valeriu Streleţ şi Directorul Biroului de Cooperare al Elveţiei în Moldova, Simone Giger, s-au axat pe activitatea Biroului în ţara noastră, precum şi perspectivele de iniţiere a unor noi proiecte de cooperare.
 
Directorul Biroului de Cooperare al Elveţiei în Moldova a declarat că şi în continuare Confederaţia Elveţiană va oferi asistenţă pentru realizarea proiectelor şi este gata să lanseze noi iniţiative pentru promovarea reformelor în Republica Moldova. Simone Giger s-a referit, în mod special, la Strategia de cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2014-2017. „Strategia prevedere acordarea unei asistențe financiare în valoare de aproximativ 55 milioane de franci elveţieni, ceea ce reprezintă un suport dublu faţă de perioada precedentă 2010-2013, dar şi includerea unui nou domeniu de asistenţă - migrația și dezvoltarea”, a precizat Directorul Biroului.  
 
Prim-ministrul Valeriu Streleţ a menţionat că Guvernul este deschis pentru o colaborare eficientă, apreciind rolul Biroului de Cooperare al Elveţiei în Moldova în implementarea obiectivelor Republicii Moldova de apropiere la standardele internaţionale, în modernizarea serviciilor de sănătate, infrastructură şi alte domenii. Totodată, Şeful Executivului de la Chişinău a optat pentru amplificarea asistenţei tehnice acordate țări noastre în cadrul unor proiecte care au menirea de a îmbunătăţi condiţiile de trai ale populaţiei, între care accesul la apă potabilă şi canalizare.
 
În cadrul întrevederii s-a discutat şi despre stadiul actual al promovării proiectului  Strategiei naţionale ”Diaspora – 2025”, precum şi privind asistenţa care urmează a fi acordată Biroului pentru Relaţii cu Diaspora al Republicii Moldova.
 
Biroul de Cooperare al Elveţiei în Moldova este o reprezentanţă oficială a Ambasadei Confederaţiei Elveţiene. Acesta este responsabil de realizarea programelor de asistenţă oferite de Guvernul Elveţiei pentru implementarea proiectelor în Republica Moldova în diverse domenii, anunță un comunicat al guvernului.