Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.09.2015

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi o decizie care prevede instituirea Consiliului naţional pentru reforma administraţiei publice

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi o decizie care prevede instituirea Consiliului naţional pentru reforma administraţiei publice

Consiliul naţional va fi o platformă de nivel înalt pentru luarea deciziilor privind direcţiile strategice ale reformei administraţiei publice, care va fi condus de Prim-ministru și în componenţa căruia vor fi reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului.
 
Crearea acestei platforme este şi o recomandare expusă în Notele informative din partea partenerilor de dezvoltare remise pentru considerare Guvernului. Astfel, Consiliul naţional pentru reforma administraţiei publice va asigura un proces integrat de planificare strategică, de implementare şi monitorizare a politicilor Guvernului în domeniul reformei administraţiei publice, atât la nivel central, cât şi la nivel local. Scopul Consiliului naţional este corelarea, într-o manieră eficientă, a priorităţilor naţionale cu politicile sectoriale, angajamentele internaţionale asumate şi cadrul de resurse interne şi externe în domeniul respectiv.
 
Consiliul naţional va coordona şi supraveghea activitatea Comisiei paritare pentru descentralizare, precum şi va prelua o parte din competenţele Comitetului Interministerial pentru Planificare Strategică (CIPS), care se referă la procesele de modernizare a administraţiei publice centrale.
 
Pe lângă Consiliu vor fi create organe consultative (comitete, comisii) pentru anumite componente ale reformei administraţiei publice, cum ar fi: profesionalizarea şi integritatea serviciului public, reformarea serviciilor publice, descentralizarea administrativă, managementul finanţelor publice, combaterea corupţiei în administraţia publică, precum şi alte domenii relevante.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus