Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.09.2015

Săptămâna investițională a Republicii Moldova în domeniul idustriei a avut loc la Milano

Săptămâna investițională a Republicii Moldova în domeniul idustriei a avut loc la Milano

Săptămâna investițională a Republicii Moldova, dedicată idustriei ușoare și componentelor auto s-a desfășurat la Milano în perioada 7-11 septembrie curent. În aceste zile, reprezentanți ai corpului diplomatic, antreprenori moldoveni și reprezentanți a circa 80 de companii italiene au discutat despre oportunitățile investiționale și de outsourcing din Republica Moldova.
 
Săptămâna investițională a Republicii Moldova de la Milano a demarat cu prezentarea oportunităților investiționale din sectorul industrial din Republica Moldova, în special din industria ușoară și cea a componentelor auto.
 
Reprezentanții a circa 80 de companii italiene prezente la eveniment au avut posibilitatea să se informeze despre climatul investițional al țării noastre atât de la echipa MIEPO, cât și în baza istoriilor de succes prezentate de oamenii de afaceri. Producători de huse pentru automobile, cablaje metalice, dar și aproximativ 30 de companii italiene active în domeniul textilelor, au manifestat un interes sporit față de facilitățile investiționale, pe care le oferă Republica Moldova, ca urmare a semnării acordului DCFTA, în special în Zonele Economice Libere.
 
Printre companiile italiene, prezente la sesiunile dedicate textilelor, au fost producători de țesături, tapițerii, fibre textile sau producători de cămașe pentru femei și bărbați, la companii, care de mai bine de patru decenii produc pentru piața italiană fibre pentru mopuri, șireturi pentru incaltaminte ș.a.
 
La rândul lor, antreprenorii moldoveni au remarcat avantajele existente în Moldova pentru sistemul de producere în lohn, care stă la baza mai multor colaborări italo-moldovenești în domeniul industriei ușoare.
 
Menționăm că evenimentele din cadrul săptămânii investiționale au fost susținute de Proiectul de Consiliere a Prim-ministrului RM în domeniul Promovării Economiei, finanțat de GIZ.
 
Din 1 mai până pe 31 octombrie 2015, Republica Moldova participă, în premieră, cu pavilion propriu, la expoziția globală Expo-Milano 2015, care se desfășoară la Milano, Italia. Genericul ediției este ,,Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă”. În primele trei luni de la lansarea Expo-Milano 2015, pavilionul Republicii Moldova a găzduit variate evenimente de prezentare a celor mai importante ramuri ale economia țării: agricultură, textile, vinificație, turism. De asemenea, vizitatorii au parte de diverse expoziții de picturi, precum și master-class-uri culinare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus