Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.09.2015

Programul legislativ pentru sesiunea de toamnă

Programul legislativ pentru sesiunea de toamnă

Programul legislativ pentru sesiunea de toamnă a fost discutat de Speakerul Andrian Candu cu președinții comisiilor parlamentare în cadrul unei ședințe de lucru. La discuții a participat și Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici.

Andrian Candu a anunțat că Parlamentul se convoacă în sesiunea ordinară de toamnă începând din data de 16 septembrie. De săptămâna viitoare, își vor relua activitatea comisiile permanente, grupurile de lucru, alte organe de lucru ale Legislativului.

Programul legislativ pentru sesiunea de toamnă 2015 de realizare a angajamentelor de transpunere asumate în cadrul Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE însumează circa 80 de acte normative. Documentul conține un șir de proiecte menite să armonizeze legislația națională la acquis-ul comunitar, precum și acte legislative pentru reforma justiției, a domeniilor sănătate și asigurări sociale, energetică și dezvoltarea afacerilor. De asemenea, în Parlament sunt înregistrate pentru examinare 28 de acte legislative, venite de la Guvern și Președinție.

Președintele Parlamentului a declarat că, în sesiunea de toamnă, se va reveni la pachetul legislativ agricol, pentru a fi votat în lectura a doua. Potrivit Speakerului, în perioada următoare Curtea Supremă de Justiție va propune Parlamentului pentru dezbateri și adoptare un șir de acte normative în contextul reformei în justiție.

”În sesiunea de toamnă vom avea o agendă încărcată. În baza planului legislativ propus deputații vor începe a lucra intens de săptămâna viitoare. Biroul permanent urmează să decidă când va avea loc prima ședință plenară din sesiunea de toamnă”, a menționat Andrian Candu.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, în cadrul ședinței au fost discutate o serie de aspecte referitoare la organizarea eficientă a activității parlamentare și procesului legislativ, de colaborare a Parlamentului cu Guvernul.

Potrivit Speakerului, activitatea Parlamentului urmează a fi eficientizată în următoarea perioadă prin aplicarea conceptului de e-parlament. Andrian Candu a mai anunțat că, până la sfârșitul anului curent, acest proiect urmează a fi definitivat, iar, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, identificate surse de finanțare.
 
Programul legislativ pentru sesiunea de toamnă 2015

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus