Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.09.2015

Valeriu Streleţ şi Marius Lazurca au discutat despre şedinţa comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României

Valeriu Streleţ şi Marius Lazurca au discutat despre şedinţa comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României

Prim-ministrul Valeriu Streleț a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca. Cei doi oficiali au discutat aspectele principale cu privire la organizarea şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova, ce va avea loc pe 22 septembrie, în România, la Tulcea. 
 
Premierul Valeriu Streleţ a menţionat importanţa şedinţei comune a celor două guverne şi a prezentat viziunea Guvernului Republicii Moldova referitor la subiectele ce urmează să se regăsească pe ordinea de zi a şedinţei în cauză. Printre acestea, Premierul a specificat identificarea domeniilor şi direcţiilor de valorificare a asistenţei financiare nerambursabile oferite de Guvernul român Republicii Moldova, posibilitatea dezvoltării unor noi parteneriate investiţionale, în special în sectorul energetic, şi alte aspecte importante de pe agenda bilaterală. „Ne propunem să consolidăm relaţiile excelente, pe care le avem cu România, şi să valorificăm potenţialul de dezvoltare a acestora în diverse domenii de cooperare”, a declarat Valeriu Streleţ.
 
La rândul său, Ambasadorul Marius Lazurca şi-a exprimat convingerea că şedinţa comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova va constitui un semnal important de sprijin şi încurajare pentru cetăţenii ambelor ţări, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.
 
Părţile au făcut un schimb de opinii referitor la situaţia social-politică din Republica Moldova. În context, diplomatul român s-a pronunţat pentru asigurarea stabilităţii şi necesitatea continuării reformelor în ţara noastră. „Este important ca Republica Moldova să aibă un guvern solid, trainic şi performant, cu un mandat deplin. Iar pe durata acestui mandat să puteţi acţiona ferm în realizarea obiectivului pro-european al Republicii Moldova”, a spus Ambasadorul României la Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus