Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.09.2015

Infrastructura din Republica Moldova, modernizată cu sprijinul guvernului României

Infrastructura din Republica Moldova, modernizată cu sprijinul guvernului României

În cadrul întrevederii de nivel înalt desfășurate ieri, 8 septembrie 2015, la Iași, între delegația Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, condusă de ministrul Iurie Chirinciuc și delegația Ministerului Transportului din România, în frunte cu domnul ministrul Iuliam Matache, s-a stabilit ca în perioada următoare să fie pusă în funcțiune ruta feroviară Chișinău-Iaşi, pe care vor circula trenuri modernizate la Pașcani, România.
 
Ministrul Transportului și Infrastructurii Drumurilor, domnul Iurie Chirinciuc a menționat că ruta feroviară care va face legătura dintre Chișinău și Iași este un proiect așteptat de către cetățenii din Republica Moldova și României, care are drept obiectiv asigurarea confortului și siguranței cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului.
 
La rândul său, ministrul Transporturilor din România, domnul Iulian Matache a dat asigurări că se vor face toate demersurile într-un timp foarte scurt, asftel încât ruta Chișinău- Iași să se lanseze cât de curând posibil.
 
Tot în cadrul întâlnirii bilaterale de ieri s-au purtat discuții privind construirea podului rutier peste râul Prut, în Ungheni și reabilitarea podurilor rutiere din Giurgiulești- Galați, Leova- Bumbăta și Leca-Fălciu.
 
“Este nevoie de un acord guvernamental în acest sens şi sperăm să-l pregătim şi să fie semnat la şedinţa comună a guvernelor Republicii Moldova și României pe 22 septembrie la Tulcea”, a menționat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.
 
Potrivit MTID, tot ieri, a fost efectuată o vizită la Gara Socola, în cadrul căreia, reprezentanții celor două ministere au luat cunoștință despre  condițiile create pentru călători, cât și  despre calitatea serviciilor oferite pentru aceștia.
 
În urma vizitei s-a stabilit că dotarea tehică a Gării feroviare de la Socola este una corespunzătoare, iar etapa imediat următoare acestei proceduri fiind pregătirea unui pachet de documente, până la sfârșitul lunii septembrie, în vederea punerii în funcțiune a rutei feroviară Chișinău-Iaşi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus