Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.09.2015

Japonia a acordat R.Moldova asistență financiară nerambursabilă în valoare de 92,8 mln dolari SUA și credite în valoare de 108,2 mln dolari SUA

Japonia a acordat R.Moldova asistență financiară nerambursabilă în valoare de 92,8 mln dolari SUA și credite în valoare de 108,2 mln dolari SUA

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Taro Kimura, Consilierul special al Prim-ministrului Japoniei, Membru al Camerei Reprezentanților a Dietei japoneze.

Speakerul a mulțumit pentru sprijinul Japoniei în dezvoltarea Republicii Moldova, inclusiv printr-o serie de proiecte susținute financiar și tehnic în domeniile economie, agricultură, educație și sănătate.

În cadrul întrevederii Andrian Candu a pledat pentru consolidarea relațiilor interparlamentare moldo-nipone, inclusiv de valorificare a potențialului de cooperare în cadrul grupurilor de prietenie parlamentară, ce urmează a fi create în legislativele de la Chișinău și Tokyo.

”Deschiderea Ambasadei Japoniei la Chișinău și cea a Republicii Moldova la Tokyo reprezintă trecerea la un nou nivel de cooperare între cele două state. Acest lucru va impulsiona agenda de cooperare parlamentară și va crea premise pentru schimbul de experiență și vizite reciproce între deputații din Republica Moldova și Japonia”, a menționat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a adresat un apel către oamenii de afaceri niponi de a investi în Republica Moldova, subliniind că țara noastră oferă condiții economice atât pentru comerțul cu statele din UE, cât și cu cele din CSI.

Consilierul special al Prim-ministrului japonez, Taro Kimura a declarat că Japonia va continua să sprijine eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova și să finanțeze proiecte de dezvoltare, inclusiv în domeniul economic, de îmbunătățire a mediului de afaceri, de modernizare în domeniile educație, sănătate și agricultură.

Oficialul nipon a declarat că vinurile moldovenești devin tot mai cunoscute pe piața Japoniei, exprimând deschiderea autorităților nipone de a susține importul de vinuri din Republica Moldova.

Japonia a acordat Republicii Moldova, până la sfârșitul anului 2014, asistență financiară nerambursabilă în valoare de 92,8 mln dolari SUA și credite în valoare de 108,2 mln dolari SUA, potrivit unui comunicat al legislativului

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus