Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.09.2015

Compania „Kroll” ar putea efectua cea de-a doua fază a investigațiilor în cazul „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”

Compania „Kroll” ar putea efectua cea de-a doua fază a investigațiilor în cazul „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”

Prim-ministrul Valeriu Streleț a convocat astăzi ședința Comitetului Național de Stabilitate Financiară (CNSF). În cadrul acesteia a fost examinată informaţia prezentată de către Banca Naţională a Moldovei privind etapele următoare de investigaţii şi recuperare a prejudiciului adus Republicii Moldova, prin devalizarea Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank, aflate în proces de lichidare.
 
După şedinţa CNSF Prim-ministrul Valeriu Streleţ a declarat că la concursul organizat de BNM a fost prezentată o singură ofertă din partea companiei „Kroll” care acţionează în consorţiu cu o companie juridică.
 
Şeful Executivului a precizat că cea de-a doua etapă a investigaţiilor va fi mult mai complexă. Potrivit lui Valeriu Streleţ, Guvernul optează pentru un proces amplu de investigare în urma căruia să fie identificate destinaţiile unde au fost transferate mijloacele financiare, iar prejudiciul financiar să fie recuperat.
 
 „Etapa care vizează recuperarea mijloacelor financiare urmează a fi încă precizată. Trebuie să ştim exact cât poate cheltui statul pentru recuperarea acestor resurse devalizate”, a specificat Prim-ministrul.
 
Valeriu Streleţ a mai spus că CNSF se va convoca pe 7 septembrie într-o şedinţă suplimentară pentru a definitiva acest subiect. „Sperăm ca luni să putem adopta decizia finală, cunoscând exact care sunt cheltuielile pe care le va suporta Republica Moldova”, a conchis Prim-ministrul.
 
Decizia CNSF are un caracter de recomandare pentru Banca Naţională a Moldovei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus