Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.09.2015

Un proiect de lege cu privire la modificarea articolului 117 din Codul Fiscal a fost înregistrat astăzi la Biroul Permanent al Parlamentului

Un proiect de lege cu privire la modificarea art. 117 din Codul fiscal, a fost înregistrat astăzi, 2 septembrie, la Biroul Permanent al Parlamentului. Proiectul vine să elimine formele de inechitate fiscală, prin aplicarea corectă a principiilor generale şi unificate de reglementare a activităţii de antreprenoriat.

Iniţiativa legislativă, semnată de preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Vlad Filat, urmăreşte scopul de a exclude condiţiile pentru o concurenţă neloială, de a susţine şi încuraja comerţul electronic, dar şi de a reduce încălcările fiscale în acest domeniu.

În redacţia actuală, art. 117 din Codul Fiscal aplică în mod diferit, pentru mai multe categorii de antreprenori, condiţia unică de eliberare sau neeliberare a facturii fiscale la achitarea pentru produse sau servicii în numerar, ceea ce contravine normei generale din Legea cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi.

Proiectul de lege prevede excluderea obligativităţii eliberării facturii fiscale (cu excepţia cazurilor în care este solicitată de cumpărător) în cadrul comerţului electronic, cu plata în numerar şi/sau cu alt instrument de plată, şi utilizarea mecanismelor de control aplicate agenţilor economici, pentru care eliberarea facturii fiscale nu este obligatorie, potrivit unui comunicat al Fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus