Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-09-02/c-tig-irevocabil-a-dosarului-consiliului-concuren-ei-vs-i-c-s-red-union-fenosa-s-a-40788.html
Data: Sep 2, 2015 (21:09)

Câștig irevocabil a dosarului Consiliului Concurenței vs Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A.

Curtea Supremă de Justiție a decis irevocabil de a încasa de la Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A. amenda în mărime de 186752,83 lei pentru încălcarea legislației din domeniul concurenței. Drept temei pentru aplicarea amenzii a servit adresarea Consiliului Concurenței cu o acțiune în instanța de judecată împotriva Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A. privind încasarea în bugetul de stat a amenzii în mărime de 186752,83 lei. Asftel, instanța a constatat faptul că întreaga sumă a fost obținută de către Î.C.S. ”RED Union Fenosa" S.A. ca urmare a abuzului din partea întreprinderii de poziția sa dominantă pe piaţă.

Amintim că anterior, Consiliul Concurenţei a constatat că Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., folosindu-se de poziţia sa dominantă pe piaţă, impunea cerinţe nejustificate la instalarea contoarelor de energie electrică consumatorilor. În consecinţă, consumatorii nu aveau posibilitatea să aleagă contoarele de energie electrică conform principiului „preț-calitate”, anunță un comunicat al Consiliului Concurenței.