Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.08.2015

Olanda se plasează în topul investitorilor străini din Republica Moldova

Olanda se plasează în topul investitorilor străini din Republica Moldova

Prim-ministrul Valeriu Streleț a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel. Cei doi oficiali au remarcat evoluția relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Regatului Ţărilor de Jos, menţionând că în ultima perioadă acestea s-au intensificat. Părţile s-au referit, în special, la proiectele realizate de investitorii olandezi.
 
Prim-ministrul Valeriu Streleţ a mulţumit Guvernului Regatului Ţărilor de Jos pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în efortul de modernizare şi aliniere la standardele europene. „Apreciem înalt asistenţa tehnică şi financiară substanţială oferită de Olanda în domenii prioritare pentru țara noastră: dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, drepturile omului, consolidarea capacităţilor instutuţionale. Guvernul de la Chișinău este determinat să întreprindă acțiunile necesare pentru crearea condițiilor de infrastructură și asigurarea stabilității financiare, astfel încât să devenim atractivi pentru mai mulți investitori olandezi”, a menționat Șeful Cabinetului de miniștri.
 
Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos l-a felicitat pe Prim-ministrul Valeriu Streleț cu prilejul numirii în funcție și a reiterat susţinerea Olandei în continuarea implementării agendei de integrare europeană a Republicii Moldova, în reformarea justiției şi lupta cu corupţia, dar şi în democratizarea societăţii.
 
Oficialii au mai discutat despre prioritățile Guvernului, între care stabilitatea macro-financiară, atragerea investițiilor străine, dinamizarea exporturilor în Uniunea Europeană.
 
Olanda se plasează în topul investitorilor străini din Republica Moldova. În prezent, în țara noastră sunt înregistrate 96 de companii mixte moldo-olandeze.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus