Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.08.2015

Oportunitățile comerciale comune pentru Moldova și Pakistan, discutate la CCI

Posibilitățile de extindere a relațiilor comerciale moldo-pachistaneze au fost examinate în cadrul unei întrevederi a vicepreședintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Vladimir Didilica, cu consulul onorific al Republicii Moldova în Pakistan, Mian Mehmood.

Potrivit CCI, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la oportunitățile de afaceri bilaterale și atragerea investitorilor din Pakistan în Republica Moldova, precizându-se că domeniile de interes comun sunt industriile textile, IT și de telecomunicații. În context, dl Mian Mehmood, care anterior a condus Camera de Comerț și Industrie din Pakistan, și-a exprimat interesul de a coopera cu CCI a Republicii Moldova  pentru a dezvolta relațiile comerciale dintre cele două țări, dar și relațiile intercamerale.

În cadrul întrevederii s-a stabilit un șir de obiective comune, printre care organizarea, în luna noiembrie a.c., a unei posibile intrevederi a Consulului onorific al Pakistanului cu întreprinderile membre ale CCI, pentru a prezenta oportunitățile comerciale în această țară, a unei eventuale misiuni a oamenilor de afaceri din Republica Moldova în Pakistan, în anul 2016, precum și participarea businessmenilor din Pakistan la Expozitia „Fabricat in Moldova”.

Vicepreședintele CCI, Vladimir Didilica, a exprimat interesul Camerei de Comerț și Industrie de a oferi operatorilor economici o gamă cât mai largă de servicii, inclusiv acces la cele mai diverse piețe de desfacere. În acest sens, chiar dacă este o destinație exotică pentru oamenii de afaceri din Moldova, Pakistanul poate oferi o serie de avantaje, mai ales în situația economică actuală.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus